Altijd paraat :
zo komt uw machine goed de winter door

Dankzij de spitsvondige techniek en de robuuste constructie is het onderhoud van STIHL motorapparaten gering. Tijdens het "seizoen" kan dit beperkt worden tot het regelmatige nakijken van het snijgereedschap en indien nodig tot het scherpen van het metalen gereedschap.

Wanneer u uw gazontrimmer of motorzeis van een lange rust laat genieten, bijv. tijdens de wintermaanden, dan moet u aan het thema "Onderhoud" meer aandacht schenken. Dan bent u zeker dat uw machine opnieuw snel startklaar is.
1. Voor een "wintervaste" opslag is het raadzaam om de machine te reinigen. Luchtfilters, cilinder, bougie en gedemonteerd snijgereedschap worden nagekeken en gereinigd (zie ook bedieningsaanwijzing). Metalen onderdelen worden lichtjes geolied. In de landen waar de machines met een beschermrooster zijn uitgerust, moet dit rooster gereinigd of door een nieuw worden vervangen.

2. De brandstoftank moet leeggemaakt worden. Rij tot de carburateur leeg is (belangrijk : gashendel niet indrukken, machine stationair laten draaien tot de motor stilvalt).


 


Een droge plaats, indien mogelijk stof- en vorstvrij, is ideaal. U spaart plaats wanneer u uw machine aan de muur hangt. Overigens : bedrijfstoffen verouderen en zouden niet gedurende lange tijd mogen worden opgeslagen, dit om ongelukken te vermijden.

terug