Arbeitsgerechte Schutzkleidung und Sicherheitszubehör

Arbeitsgerechte Schutzkleidung und SicherheitszubehörVEILIGHEID TIJDENS HET MAAIEN

TERUG
 
 
 
 
Sicherheitsabstand

Zeer belangrijk bij het maaien is de veiligheidsafstand. In een straal van minstens 15 m. mag zich niemand anders bevinden.
Regelmäßige Überprüfung
Wie bosmaaier, snijdgarnituur en veiligheidsvoorzieningen regelmatig controleert, vermijdt storingen. Gebruik geen beschadigd materiaal. Gevaar voor kwetsuren !
Vollständigkeit und perfekter Sitz
Alvorens met het werk te starten, moet ook worden gecontroleerd of de veiligheidskleding in orde is en goed past.
Bodenverhältnisse
U voorkomt onaangename verrassingen door tijdens het maaien de bodemgesteldheid goed in de gaten te houden. Houdt daarom tijdens het maaien steeds het snijdgarnituur in het oog.
 
Feste BekleidungSicherheitsschuheHandschuheSchutzbrille
 
De handleiding is de belangrijkste bron voor veiligheidsinformatie. Men dient de veiligheidsinstructies goed in acht te nemen.

Door vooraf een werkplan op te stellen, werkt u gemakkelijker. Verken moeilijk terrein vooraleer u het gaat maaien. Om egels en andere dieren zo min mogelijk in gevaar te brengen, dient u met het snijdgarnituur bij het maaien onder struiken een maaihoogte van minstens 15 cm aan te houden. Pas op dat het snijdgarnituur de grasnerf niet onnodig opensnijdt. Metalen snijdgarnituren kunnen door aanraking met de grond beschadigd worden en ook stenen opslingeren.